04:23 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υψηλά πρόστιμα από 5.000 έως 100.000 ευρώ προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο για τους διαχειριστές Airbnb, σε περίπτωση που δεν παρέχουν πληροφορίες που ζητούνται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου τους.

Τη δυνατότητα να ζητεί η ΑΑΔΕ από κάθε διαχειριστή ψηφιακής πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων στοιχεία σχετικά με πρόσωπα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν από 30.000 μέχρι και 100.000 ευρώ για τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Σε άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Aibnb, προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως και 30.000 ευρώ εάν δεν παρέχουν πληροφορίες που τους ζητούνται από την ΑΑΔΕ.

Τι προβλέπεται για τις αντικειμενικές αξίες

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες καθορίζεται νέα διαδικασία για την αναπροσαρμογή τους.

Για τον προσδιορισμό των τιμών εκκίνησης λαμβάνονται υπ’ όψιν παράγοντες όπως ποιότητα κατασκευής, παλαιότητα, θέση στο οικοδομικό τετράγωνο ή στον όροφο της πολυκατοικίας, εμπορικότητα δρόμου και άλλα.

Παράλληλα, καταργούνται οι σημερινές περιφερειακές επιτροπές οι οποίες εισηγούνται τις τιμές ζώνης και συγκροτείται επιτροπή για τη σύνταξη εισήγησης για τη διαμόρφωση των ζωνών και των συντελεστών αυξομείωσης των τιμών εκκίνησης.

Σε ό,τι αφορά την έκπτωση φόρου 40% για δαπάνες που αφορούν την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, το νομοσχέδιο προβλέπει ανώτατο ύψος δαπάνης 16.000 που θα κατανεμηθεί σε τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Η σχέση Ολυμπιακών Αγώνων και Airbnb

Πώς το Airbnb «γεμίζει» σκουπίδια τους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Tags:
πρόστιμα, πρόστιμο, Airbnb, βραχυχρόνια μίσθωση, φόροι, Νομοσχέδιο, φορολογικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK