04:22 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Η έξοδος από το μνημόνιο (24)
0 0 0
Βρείτε μας

«Αν ήταν κάποιος άλλος Επίτροπος και όχι εγώ, άλλη Κομισιόν, η Ελλάδα θα ήταν εκτός της Ευρωζώνης», σημείωσε σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο προτού εγκαταλείψει τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Στον ρόλο που διαδραμάτισε τόσο ο ίδιος, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο που η χώρα μας περνούσε τις πιο δύσκολες ημέρες της κρίσης, αναφέρθηκε ο απερχόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος, στη διάρκεια της τελευταίας ακρόασής του από την Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, έκανε μνεία στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας για «μία από τις μεγαλύτερες νίκες» της Κομισιόν (με επικεφαλής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) και της Γαλλίας. 

«Κάθε στιγμή, κάποιες φορές μέσα σε εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν», τόνισε ο Μοσκοβισί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφερόμενος μάλιστα και στην αντίθεση που προέβαλλαν η Γερμανία, αλλά και άλλες βόρειες χώρες, απέναντι στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 

«Αν ήταν κάποιος άλλος Επίτροπος και όχι εγώ, άλλη Κομισιόν, η Ελλάδα θα ήταν εκτός της Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η χώρα μας «θα είχε αποπεμφθεί». 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι «υπερήφανος για την πορεία της Ελλάδας», καθώς, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο «άρρωστος» της ΕΕ – Οι δύο φορές που φτάσαμε κοντά στο Grexit

Θέμα:
Η έξοδος από το μνημόνιο (24)
Tags:
Grexit, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, κρίση, ελληνική κρίση, Ευρωζώνη, Ελλάδα, Πιερ Μοσκοβισί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK