01:29 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πράσινο φως έλαβε από τη Βουλή των Ελλήνων το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ.

Νόμος του κράτους αποτελεί πλέον το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Η Ολομέλειας της Βουλής ενέκρινε τις προωθούμενες διατάξεις με 153 «ναι», έναντι 131 «όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική ψηφοφορία ήταν ονομαστική, κατόπιν αιτήματος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Στο στόχαστρο των αντιπολιτευτικών πυρών ετέθη, κατά κύριο λόγο, η διάταξη για την κατάργηση της μονιμότητας στους νεο-προσληφθέντες.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

  • Εξορθολογισμός του ύψους της τιμολόγησης των καταναλωτών στη νυχτερινή κατανάλωση για πάνω από 1600 kWh, ώστε να ωφεληθούν τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν κυρίως θερμο-συσσωρευτές.
  • Ρυθμίζονται θέματα προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου, προσλήψεων στελεχών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, μετακινήσεων ανάμεσα σε θυγατρικές, μεταφοράς προσωπικού στο Δημόσιο.
  • Kαθορίζονται θέματα που αφορούν τις προμήθειες της ΔΕΗ, την έκπτωση και δη, τη μείωση που μπορούν να έχουν εργαζόμενοι, και την ενεργειακή διασφάλιση της Κρήτης.
  • Παρατείνεται η προσωρινή ενιαία άδεια λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε..
  • Μετασχηματίζεται η ΔΕΠΑ για την ιδιωτικοποίησή της και υπάρχει πρόβλεψη για τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  • Συγκρότηση επιτροπής με σκοπό τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου ανταγωνιστικών διαδικασιών στην ενεργειακή απόδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΗ: Ξεκίνησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι - Εξαιρείται η Ρόδος

Tags:
υπουργός Ενέργειας, Κυβέρνηση, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, αναδιάρθρωση, ΔΕΗ, Νομοσχέδιο, Βουλή, ενεργειακά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK