17:46 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε στη συζήτηση για το φορολογικό ότι σε περίπτωση που τα φυσικά πρόσωπα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές ύψους 30% του εισοδήματος τους, αναμένεται να αυξηθούν οι συναλλαγές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής κατά 6,1 δισ. ευρώ.

Στα οφέλη που θα προκύψουν από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ότι τα αυξημένα φορολογικά έσοδα θα βαρύνουν περαιτέρω τις τσέπες των πολιτών.

Σε παρέμβασή του στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο σχολίασε ότι «σε περίπτωση που τα φυσικά πρόσωπα προχωρήσουν σε συναλλαγές, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, ύψους 30% του εισοδήματος τους, αναμένεται να αυξηθούν οι συναλλαγές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής κατά 6,1 δισ. ευρώ».

Όπως διευκρίνισε, στα 6,1 δισ. δεν περιλαμβάνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές που ενδεχομένως γίνουν από αυτούς που ήδη βρίσκονται πάνω από το όριο του 30%.

«Μια αύξηση των συναλλαγών, κατά 6,1 δισ. συνεπάγεται, με βάση εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το ποσοστό φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ότι θα εκδοθούν επιπλέον αποδείξεις ύψους 2,05 δισ. ευρώ. Με αυτή τη βάση συνεπάγεται ότι το δημόσιο θα εισπράξει 389 εκατ. έσοδα ΦΠΑ, εφαρμόζοντας μεσοσταθμικό συντελεστή περί το 19%,ενώ επιπλέον 168 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισπραχθούν μέσω της αύξησης των εσόδων και αντίστοιχων εξόδων που θα παρουσιάσουν οι επιχειρήσεις» υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών συναλλαγών

Πληρωμές με κάρτα: Τι θα ισχύει από το 2020 για το όριο στις e-αποδείξεις

 

Tags:
ΦΠΑ, ηλεκτρονικές συναλλαγές, φορολογικό, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK