05:19 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα αρχίσει πριν από το 2021, ενώ δεν απέκλεισε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος του κοινωνικού μερίσματος καθώς και οι δικαιούχοι που σε πρώτη φάση επιλογής είναι οι άνεργοι και ακολουθούν οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

«Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι η στόχευση αυτής της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προανήγγειλε ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα αρχίσει πριν από το 2021 και άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020.

Επίσης τόνισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, ενώ επόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Σημείωσε ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019. 

Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς όπως είπε δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων. 

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, εξετάζεται κάποιες από τις αποδείξεις να μετρούν διπλά και ερευνάται, ακόμη, να μην ισχύει το τεκμήριο για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.

Εντός του 2020 θα ζητηθεί μείωση των πλεονασμάτων, εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό χώρο επ’ ωφελεία των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα θέρμανσης: «Παράθυρο» Σταϊκούρα για έξτρα κονδύλι τον Ιανουάριο

Tags:
Φορολογία, Αφορολόγητο όριο, μέρισμα, ΕΝΦΙΑ, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK