08:32 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τους δασμούς στις εισαγωγές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή σχεδιάζει να επαναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Να επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή ετοιμάζεται η Ουάσινγκτον, όπως επεσήμανε σήμερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Βραζιλία και η Αργεντινή προεδρεύουν μιας μαζικής υποτίμησης των νομισμάτων τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Για αυτόν τον λόγο, άμεσα και αποτελεσματικά, θα επαναφέρω τους δασμούς σε όλον τον χάλυβα και το αλουμίνιο που αποστέλλεται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες», έγραψε ο Τραμπ στι μήνυμά του. 

​Παράλληλα, ο Τραμπ κάλεσε την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) να δράσει, προκειμένου να εμποδίσει αυτές τις χώρες να επωφελούνται από το «ισχυρό δολάριο». 

Η τελευταία αυτή δήλωση του Τραμπ έρχεται μετά από προηγούμενες προσπάθειες για καθιέρωση εμπορικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, καθώς οι δύο χώρες προέβησαν σε διαπραγματεύσεις φέτος. 

Υπενθυμίζεται πως όταν ο Τραμπ αύξησε τους επιβληθέντες δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο το 2018, και οι δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν εξαιρεθεί, εντούτοις τώρα τίθενται στο στόχαστρο της πολιτικής με την επιβολή δασμών των ΗΠΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σι Τζινπίνγκ: Θέλουμε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά εάν χρειαστεί θα αντεπιτεθούμε

Tags:
μέταλλα, Δασμοί, Βραζιλία, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK