06:45 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί η διάταξη για τη χορήγηση επιδόματος, ύψους 2.000 ευρώ, για κάθε παιδί που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Από 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η διάταξη της κυβέρνησης για τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.

Το επίδομα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο για χρέη προς δημόσιο και τράπεζες.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Εργασίας, με στόχο τη στήριξη των νέων οικογενειών και την ανάσχεση της υπογεννητικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εντός της επόμενης πενταετία από το νέο επίδομα θα ωφεληθούν συνολικά 400.000 οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν το ποσό σε δύο δόσεις, η πρώτη ύψους 1.500 ευρώ και η δεύτερη ύψους 500 ευρώ.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

  • Ένας από τους δυο γονείς, πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα 10 τελευταία χρόνια
  • Από το μέτρο εξαιρούνται τα πολύ υψηλά εισοδήματα, με αποτέλεσμα το 10% των οικογενειών να μην δικαιούται το επίδομα

Μιλώντας πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξήγησε ότι το μέτρο είναι οριζόντιο, καθώς μόνο το 10% των πιο πλούσιων θα εξαιρείται, ώστε να «υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης».

Τόνισε, πάντως, ότι παρά τον δημογραφικό χαρακτήρα του επιδόματος, «δεν θεωρούμε ότι δίνοντας 2.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια το πρώτο χρόνο γέννησης του παιδιού, λύνουμε το δημογραφικό πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιχαηλίδου για επίδομα τοκετού: Τα 2.000 ευρώ θα δίνονται χωρίς κοινωνικά κριτήρια

Tags:
οικογένεια, μωρό, γέννηση, γέννα, Νομοσχέδιο, Κυβέρνηση, επίδομα παιδιού, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK