07:06 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
O πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο

Σεντένο στο Eurogroup: Θετική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

© AFP 2019 / Emmanuel Dunand
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup αλλά για «καλούς λόγους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Η Ελλάδα δεν αναμένεται να προβληματίσει αυτή τη φορά το Eurogroup, όπως στο παρελθόν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου Μάριο Σεντένο.

Ο κ. Σεντένο μάλιστα χαρακτήρισε την έκθεση της Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα «θετική».

«Η έκθεση της Κομισιόν για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι αρκετά θετική. Βλέπουμε καλά σημάδια εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας.

«Συνολικά, βλέπουμε θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά την εφαρμογή των δεσμεύσεων, ακόμη και το να ξεπερνιούνται οι μεταμνημονιακοί δημοσιονομικοί στόχοι. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το momentum των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις.

Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να εγκριθεί η επιστροφή των 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, αλλά και η ακύρωση της αύξησης του επιτοκίου, που είχε επιβληθεί σε μέρος του δανείου του ESM.

Tags:
κρίση, Eurogroup, οικονομία, Ελλάδα, Κομισιόν, Μάριο Σεντένο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK