08:26 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Πράσινο φως» για την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) άναψε το Eurogroup την Τετάρτη.

Δεκτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Eurogroup η πρόταση της Κομισιόν για ενεργοποίηση του πακέτου παρεμβάσεων στο χρέος.

Πρόκειται για πακέτο ύψους 767 εκατ ευρώ, το οποίο συνδέεται με την τέταρτη μετα-μνημονιακή αξιολόγηση.

Επίσης, βάσει πληροφοριών του capital.gr, εξουσιοδοτούνται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να ξεκινήσουν την τεχνική επεξεργασία για την πιθανή χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για επενδυτικά προγράμματα.

Κατά το ίδιο μέσο, η εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ελήφθη χωρίς αστερίσκους.

Επόμενο βήμα είναι η έγκριση της δόσης από τα κοινοβούλια κρατών - μελών και η τελική έγκριση από τον ESM, πιθανώς τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο χαρακτήρισε την έκθεση της Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα «θετική».

«Η έκθεση της Κομισιόν για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι αρκετά θετική. Βλέπουμε καλά σημάδια εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας.

«Συνολικά, βλέπουμε θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά την εφαρμογή των δεσμεύσεων, ακόμη και το να ξεπερνιούνται οι μεταμνημονιακοί δημοσιονομικοί στόχοι. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το momentum των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεντένο στο Eurogroup: Θετική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Tags:
Ευρωζώνη, Ομόλογα, εκταμίευση, ελληνικό χρέος, Χρέος, Ελλάδα, Eurogroup
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK