21:21 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η εταιρεία «De La Rue», που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εκτύπωσης χρημάτων στον κόσμο, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και, σε σχετική ανακοίνωσή της, εξέφρασε ανησυχία τη μελλοντική λειτουργία της.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα καλείται αν διαχειριστεί άλλη μια δύσκολη υπόθεση, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία εκτύπωσης χρημάτων μπορεί να σταματήσει σύντομα τη λειτουργία της.

Ειδικότερα, η εταιρεία «De La Rue» που προμηθεύει με τραπεζογραμμάτια και γραμματόσημα το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας «σημαντική αμφιβολία» για το μέλλον της, επικαλούμενη «αβεβαιότητα υλικών».

Η «De La Rue» είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εκτυπωτής στον κόσμο και παρέχει στην Τράπεζα της Αγγλίας τραπεζογραμμάτια από το 1860, ενώ ταυτόχρονα εκτυπώνει νόμισμα και παρέχει υπηρεσίες χαρτονομισμάτων σε περισσότερες από 140 άλλες χώρες. Παράγει, επίσης, διαβατήρια για 40 κράτη παγκοσμίως.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της «De La Rue» είναι ζοφερά, καθώς η εταιρεία παρουσίασε μείωση των εσόδων της κατά 47,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο του 2019. Μάλιστα, έχασε πάνω από το 25% της αξίας της από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το NBC News, ο σημαντικότερος λόγος των οικονομικών δυσκολιών της «De La Rue» θα μπορούσε να είναι το ότι δεν ανέλαβε την εκτύπωση των διαβατηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit και αυτή ανατέθηκε στη γερμανική «Gemalto».

«Με αξία σύμβασης περίπου 309 εκατομμυρίων ευρώ, αυτό θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση σε σύγκριση με τη σύμβαση των 475 εκατομμυρίων ευρώ που έγινε το 2009 και θα έχει αξία για τους φορολογούμενους», εξήγησε το Γραφείο Διαβατηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο του 2018, υποστηρίζοντας επίσης ότι η σύμβαση θα βοηθούσε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο γραφείο του Gemalto στη Μεγάλη Βρετανία.

Η εταιρεία θα μπορούσε εν μέρει να υποφέρει οικονομικά από την άνοδο των πληρωμών χωρίς μετρητά και τις διαδικτυακές μεταφορές αλλά, σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων «Edison Group», το ποσό των τραπεζογραμματίων που κυκλοφορούν και η ζήτηση γι' αυτά -ειδικά για τα μακροχρόνια πολυμερή- θα συνεχίσει να αυξάνεται στο κοντινό μέλλον.

Όπως και να έχει, το μέλλον της «De La Rue« θα κριθεί τον επόμενο χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

«Σ' αγαπώ μπαμπά»: Η τραγική ιστορία πίσω από ένα χαρτονόμισμα - Φωτογραφία

Tags:
χαρτονόμισμα, χρήματα, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK