03:21 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια απόφαση που είναι πιθανό να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της δημοφιλούς πλατφόρμας Airbnb στη χώρα μας ελήφθη πριν από λίγες ημέρες.

«Απόφαση – σταθμός» ελήφθη πρόσφατα από Πρωτοδικείο της χώρας αναφορικά τις βραχυχρόνιας μισθώσεις ακινήτων, όπως αυτές πραγματοποιούνται από τη γνωστή πλατφόρμα  Airbnb.

Καθώς τέτοιου είδους μισθώσεις είναι συχνές σε διαμερίσματα πολυκατοικιών ή σπίτια εντός συγκροτημάτων οικιών, η απόφαση μπορεί να φέρει νέες νομικές διεξόδους στους ενοίκους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, Πρωτοδικείο της χώρας απαγόρευσε την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έπειτα από προσφυγή ενοίκων της ίδιας πολυκατοικίας

Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια κλήθηκε, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, μη μισθώσει ξανά το σπίτι μέσω τέτοιας πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης και να περιοριστεί σε χρήση κατοικίας.

Να σημειωθεί πως η ίδια σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση που θα πραγματοποιήσει.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο και για άλλους ενοίκους σε πολυκατοικίες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να δικαιωθούν απέναντι σε ένα τέτοιο αίτημα.

Tags:
ενοικίαση, Δικαιοσύνη, ενοίκιο, διαμέρισμα, Airbnb
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK