13:53 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη πρώτη της συνεδρίαση ως πρόεδρος της ΕΚΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε εντυπωσιασμένη από τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας και έκανε λόγο για αλλαγές στη νομισματική πολιτική και στο τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας.

Η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προήδρευσε για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και αναφέρθηκε τόσο σε αλλαγές που θέλει να φέρει στην Τράπεζα όσο και για την οικονομική πορεία της Ελλάδας.

Για την περίπτωση της χώρας μας, η επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι γνωρίζει τα τεκταινόμενα λόγω και της προηγούμενης θέσης της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το πρωτογενές πλεόνασμα και για τους ρυθμούς ανάπτυξης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Επανέλαβε όμως, την πάγια θέση της ΕΚΤ, για τα ελληνικά ομόλογα, αναφέροντας ότι όταν καταστούν επιλέξιμα, «τότε θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της Τράπεζας».

Σχετικά με το ΕΚΤ, εξέφρασε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές με την εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου. Ξεκαθάρισε, ότι αποστολή της ΕΚΤ είναι η διασφάλιση των τιμών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν αλλαγές όσον αφορά τα μέσα που χρησιμοποιεί η Τράπεζα αλλά στη σύνδεσή της με την κοινωνία.

Για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη αναφέροντας ότι «διαφαίνεται μία σταθεροποίηση στην πτωτική τάση» και υπερασπίστηκε την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων και αποσόβησε τον κίνδυνο «ιαπωνοποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας», καθώς όπως είπε υπάρχουν σημεία σταθεροποίησής της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχέδιο «Ηρακλής»: Αστερίσκοι από την ΕΚΤ – Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συζήτηση στη Βουλή

Σε κρίση η ΕΚΤ – Παραιτήθηκε η Λαουτενσλέγκερ

 

Tags:
Ευρωζώνη, Ευρώπη, Ελλάδα, ελληνική οικονομία, οικονομία, ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK