10:28 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Σκυλακάκης άνοιξε «παράθυρο» για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ εντός του 2020.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020, εξαιτίας της καλύτερης εισπραξιμότητας που υπήρξε φέτος για τους φόρους ακίνητης περιουσίας, άφησε Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό 2020, ο υφυπουργός τόνισε ότι η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ έχει υπερβεί τον στόχο κατά 110 εκ. ευρώ, ποσό που σημείωσε ότι δεν χρειαζόταν να εισπραχθεί.

«Έχουμε φέτος καλύτερη εισπραξιμότητα στον φόρο ακίνητης περιουσίας. Μόνο στον ΕΝΦΙΑ είχαμε βελτίωση κατά 110 εκατ. περισσότερα. Δεν χρειάζεται να επιβάλλεται νέος φόρος και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, οι συνολικοί φόροι για την ακίνητη περιουσία μειώνονται κατά 6 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση κατά 205 εκατ. του ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε πως ενώ ο αρχικός στόχος για τους συνολικούς φόρους ήταν 2,805 δισ. πριν την εξαγγελία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο τελικός στόχος είναι στα 2,799 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προϋπολογισμός 2020: Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη μείωση ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Σοβαρό ενδεχόμενο για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020

Tags:
Προϋπολογισμός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ΝΔ, ΕΝΦΙΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK