21:18 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Υπολογίζεται ότι περίπου 253.000 νοικοκυριά θα ωφεληθούν και θα λάβουν το ποσό των 700 ευρώ.

Άνοιξε ξανά, μετά από προβλήματα λειτουργίας που αντιμετώπισε το βράδυ της Δευτέρας, η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.

Το ποσό για τους δικαιούχους ανέρχεται στα 700 ευρώ και οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ δικαιούνται οι εξής κατηγορίες:

  • Πολύτεκνες οικογένειες, δηλαδή έχουν τουλάχιστον τέσσερα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη, και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του 2018 φτάνει μέχρι τα 20.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά με τουλάχιστον έναν μακροχρόνια άνεργο γονέα (το λιγότερο 12 μήνες) και ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη που το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του 2018 δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία εμπίπτουν και όσες μονογονεϊκές οικογένειες πληρούν τα κριτήρια.
  • Οικογένειες στις οποίες τουλάχιστον ένα ανήλικο ή ενήλικο άτομο είναι ΑμεΑ.
  • Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία εμπίπτουν και όσες μονογονεϊκές οικογένειες πληρούν τα κριτήρια.

Επιπλέον κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα 2019

Βέβαια, ισχύουν και κάποια επιπρόσθετα κριτήρια για το φετινό κοινωνικό μέρισμα και αυτά είναι τα εξής:

  • Ο ένας από τους δύο συζύγους ή το ένα από τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια και, μάλιστα, αυτό να επαληθεύεται από την ΑΑΔΕ με τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
  • Και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.
  • Οι τόκοι καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, τόσο σε τράπεζα της Ελλάδας ή/και του εξωτερικού, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση εισοδήματος (Ε1), δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό που προκύπτει από καταθέσεις υψηλότερες των 20.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πώς γίνεται η αίτηση - Ποιοι μπορεί να λάβουν 700 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Χωρίς ηλικιακά όρια σε ΑΜΕΑ – Πότε θα δοθεί

Tags:
αιτήσεις, δικαιούχοι, νοικοκυριά, πλατφόρμα, κοινωνικό μέρισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK