08:40 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βαρύτατες κατηγορίες για την υπόθεση της Folli-Follie απήγγειλε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος. Για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικήςοργάνωσης διώκονται Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Νέες βαρύτατες κατηγορίες για την υπόθεση της Folli-Follie απήγγειλε η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν πολύμηνης έρευνας του Εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση.

Μεταξύ άλλων, στη νέα δικογραφία εμπλέκονται περισσότερα από 15 πρόσωπα, τα οποία διώκονται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της χειραγώγησης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας από κοινού.

Τα παραπάνω αδικήματα αφορούν την περίοδο από το 2009 έως τις αρχές του 2018.

Ποιους αφορούν οι διώξεις

Οι νέες διώξεις στέφονται κατά κύριο λόγο, εναντίον του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, οι οποίοι κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τα ίδια αδικήματα βαρύνουν ακόμη τέσσερα άτομα, στελέχη της θυγατρικής της Folli-Follie στην Ασία, καθώς και τον οικονομικό διευθυντή του Ομίλου.

Έξι άτομα, παράλληλα, διώκονται για πλαστογραφία, σε επίπεδο κακουργήματος, ενώ οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Κουτσολιούτσου κατηγορείται για το αδίκημα της χειραγώγησης, όπως επίσης και οι Δημήτρης - Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε στα τέλη του 2018, έπειτα από κατηγορίες για εκτεταμένη παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, η FFG Sourcing εμφάνιζε πλασματικούς ισολογισμούς, οι οποίοι απείχαν παρασάγγας από τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη.

Ενδεικτικά, παρουσίαζε συνολικά ετήσια έσοδα άνω των 1,1 δισ. δολαρίων, παρότι στην πραγματικότητα ανέρχονται σε μόλις 116,8 εκατ. δολάρια.

Απώτερο στόχο όλων αυτών, αποτελούσε η διατήρηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας σε υψηλά επίπεδα, με βασική επιδίωξη τη μετέπειτα πώλησή της και την αύξηση των προσδοκώμενων κερδών.

Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν σε σοβαρές αναταράξεις την πάλαι ποτέ ακμάζουσα ελληνική εταιρεία, με αποτέλεσμα την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, αλλά και την εκποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.

Tags:
εισαγγελική έρευνα, εισαγγελείς, εισαγγελέας, Folli-Follie, folli follie, διώξεις, εταιρείες, εταιρεία, εταιρία, Δικαιοσύνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK