08:17 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα έργα για την κατασκευή του μεγαλόπνοου αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2» αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων λίγων μηνών.

Εντός των επόμενων λίγων μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί το project του Nord Stream 2, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του μεγαλόπνοου αγωγού φυσικού αερίου.

Η διευκρίνιση αυτή, επήλθε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση εσωτερικού εγγράφου του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας, στο οποίο τονίζεται η προσδοκία του Βερολίνου για ολοκλήρωση των έργων εντός 30 ημερών.

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την άμεση ολοκλήρωση του project, προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο των αμερικανικών κυρώσεων.

«Κανένα σχόλιο. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε εικασίες. Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε τον αγωγή εντός λίγων μηνών» απάντησε η Nord Stream 2 AG, η οποία διαχειρίζεται το project.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Nord Stream 2» αποτελεί κοινό project μεταξύ της ρωσικής Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών – Engia (Γαλλία), OMV (Αυστρία), Royal Dutch Shell (Βρετανία, Ολλανδία), Uniper (Γερμανία) και Wintershall (Γερμανία).

Είναι μήκους 745 μιλίων και θα μεταφέρει έως 1.942 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, σε ετήσιο επίπεδο.

Οι ΗΠΑ, πάντως, όπως και οι χώρες – σύμμαχοι τους (σ.σ. Πολωνία), έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες, καλώντας την Ευρώπη να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Μόσχα. Επιμένουν μάλιστα, ότι το project θα καταστήσει την Ευρώπη απόλυτα εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο.

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική καθορίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, αντιδρώντας στις απειλές της Ουάσιγκτον περί επιβολής κυρώσεων.
Tags:
ΗΠΑ, κυρώσεις, Ρωσία, Γερμανία, φυσικό αέριο, αγωγός, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK