04:27 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς έως το απόγευμα της Τετάρτης είχαν υποβληθεί πάνω από 1,3 εκατομμύρια αιτήσεις.

Πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα έχουν απορριφθεί μέχρι στιγμής, όπως γνωστοποίησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, έως το απόγευμα της Τετάρτης, είχαν υποβληθεί 1.302.019 αιτήσεις, κάτι το οποίο πιστοποιεί το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών.

Ωστόσο, εξ αυτών, μόλις οι 180.382 ενδιαφερόμενοι κρίθηκαν ως δικαιούχοι του επιδόματος, με τις αρμόδιες αρχές να απορρίπτουν συνολικά 1.121.338 αιτήσεις.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας «εγκαινιάζεται» η νέα, συμπληρωματική ιστοσελίδα, η οποία αφορά την υποβολή ενστάσεων. Η νέα ιστοσελίδα απευθύνεται σε όσους, ενώ τηρούν τα κριτήρια για τη λήψη του επιδόματος, δεν κατάφεραν να ολοκληρώνουν με επιτυχία την αίτησή τους.

Την ίδια ώρα, από το πρωί λειτουργεί ο ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν, προκειμένου να ενημερωθούν αν είναι δικαιούχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινωνικό μέρισμα, συνολικού ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να κατανεμηθεί σε περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά.

Άλλωστε, μετά την ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης για την ενίσχυση των ημερήσιων εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και τη διοχέτευση του αντίστοιχου κονδυλίου στους πόρους του κοινωνικού μερίσματος, αποφασίστηκε η χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος σε περισσότερους δικαιούχους.

Για όσους οι αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί ή αναμένεται να εγκριθούν τις επόμενες ημέρες, τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους έως το τέλος του 2019.

Αντίθετα, όσοι προσφύγουν στον μηχανισμό υποβολής ενστάσεων και εντέλει δικαιωθούν, τότε θα λάβουν τα χρήματα στις αρχές του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τι ισχύει για τα εξαρτώμενα μέλη - Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων

Tags:
Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, επίδομα, Φορολογία, αιτήσεις, χρήματα, κοινωνικό μέρισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK