00:44 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όσον δεν επιθυμούν να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας για το 2020, καλούνται να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος εκπνοής της προθεσμίας για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μην κληθούν να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας για το 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις πινακίδες έως την 31η Δεκεμβρίου του 2019, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας.

Ποια η διαδικασία

Οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να υποβάλλουν Δήλωση Εισοδήματος και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών, οι ιδιοκτήτες παραλαμβάνουν τη μία από τις δύο αιτήσεις κατάθεσης πινακίδων, όπου αναγράφεται η ημερομηνία κατάθεσης των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να γίνει αποδεκτή η κατάθεση των πινακίδων είναι απαραίτητο να έχει εξοφληθεί το σύνολο όλων των τελών κυκλοφορίας των προηγούμενων ετών.

Μετά από ένα έτος ακινησίας, έναν χρόνο δηλαδή από την κατάθεση των πινακίδων, οι πινακίδες κυκλοφορίας καταστρέφονται, με τη δυνατότητα έκδοσης νέων να κοστολογείται στα 30 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά

  • Αίτηση Κατάθεσης Πινακίδων Οχήματος (εις διπλούν)
  • Πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος
  • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα
  • Πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας
  • Υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από την Αστυνομία ή τα ΚΕΠ στην οποία θα αναφέρεται ο χώρος που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας ολοκληρώνεται αυθημερόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η καταβολή, πώς θα τα εκτυπώσετε

Τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ: Η πρόταση του ΙΟΒΕ που ξεσηκώνει αντιδράσεις

Tags:
εφορία, εφορία, πινακίδες κυκλοφορίας, πινακίδα κυκλοφορίας, πινακίδα, Τέλη κυκλοφορίας 2020, τέλη κυκλοφορίας, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK