23:35 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα στάθηκε τυχερή κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας ότι «οι εταίροι μας δεν θα άφηναν το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας να καταρρεύσει».

«Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης», είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στην πορεία της Ελλάδας μετά την κρίση. 

«Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης. Οι εταίροι μας δεν θα άφηναν το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας να καταρρεύσει. Άλλη χώρα δεν θα είχε την ίδια τύχη», σημείωσε ο ίδιος, σε διάλογο που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ. 

Τον Γιάννη Στουρνάρα υποδέχθηκε, σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ προέβλεψε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από τις τελευταίες προβλέψεις και θα κινηθεί πάνω από το 2% φέτος, και αρκετά πάνω από το 2% το 2020, κάνοντας λόγο για θετικά σημεία, αλλά και προκλήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση της ΤτΕ

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία και να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα «σε συνεννόηση με τους εταίρους».

Μήνυμα απέστειλε και για τις μεταρρυθμίσεις, παρατηρώντας ότι «το καλό της κυβέρνησης αυτής είναι ότι γίνονται, όχι λόγω εξαναγκασμού, αλλά επειδή τις πιστεύει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2,4% το 2020 και 2,5% το 2021

Στουρνάρας: Δεν φταίω εγώ για τις κακές σχέσεις με τον Τσίπρα - Υπήρχαν πληροφορίες για άλλο νόμισμα

Tags:
Ακρόπολη, οικονομία, Ελλάδα, Οικονομική κρίση, Τράπεζα της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK