20:31 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κυρώσεις που προβλέπονται σε νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 και τον TurkStream, ετέθησαν σήμερα σε ισχύ, μετά από την επικύρωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Να συνεχίσει τις εργασίες της, από κοινού με τις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αγωγός, δεσμεύθηκε η εταιρεία «Nord Stream 2 AG», στον απόηχο των κυρώσεων των ΗΠΑ που ετέθησαν σε εφαρμογή

Εν τω μεταξύ, προηγουμένως, η Allseas, με έδρα την Ελβετία, που συμμετέχει στο πρότζεκτ του Nord Stream 2 ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες κατασκευής, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. 

Αυτά, αφού νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την εθνική άμυνα (γνωστό ως NDAA), ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των εργασιών για τα πρότζεκτ του Nord Stream 2 και του TurkStream.

Προηγουμένως, την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικύρωσε το νομοσχέδιο, καθιστώντας το νόμο του κράτους. 

Τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σχολιάσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα: «Ένα κράτος με χρέος 22 τρισ. δολ. απαγορεύει σε φερέγγυες χώρες να αναπτύξουν τους πραγματικούς τομείς της οικονομίας τους», επεσήμανε η ίδια, στο Facebook.

Και συνέχισε: «Η αμερικανική ιδεολογία ζωής δεν άντεξε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι που ο το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τακτικά, εκδίδοντας νέο ''ένταλμα οικονομικής σύλλήψης''».

Ο Nord Stream 2 αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Gazprom και πέντε ακόμη ευρωπαϊκών εταιρειών: Της γαλλικής ENGIE, της αυστριακής OMV, της βρετανο-ολλανδικής Royal Dutch Shell και των γερμανικών Uniper και Wintershall. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόσχα για κυρώσεις ΗΠΑ: Ένα κράτος με χρέος 22 τρισ. απαγορεύει σε άλλους να αναπτυχθούν

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK