11:11 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία και η Ουκρανία αναμένεται να υπογράψουν νέο πενταετές συμβόλαιο για το φυσικό αέριο, διευθετώντας έτσι τις διαφορές τους.

Συμφωνία με την εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz αναμένεται να υπογράψει ο ρωσικός ενεργειακός «γίγαντας» Gazprom, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλεξέι Μίλερ. 

Βάσει της συμφωνίας, η Gazprom θα πληρώσει 2,9 δισ. δολ στην ουκρανική εταιρεία. 

Η τρέχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να λήξει φέτος. Τον Νοέμβριο, η Gazprom απέστειλε στην Naftogaz επίσημη πρόταση για παράταση του συμβολαίου ή την υπογραφή ενός νέου. 

Χθες, εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Κόζακ δήλωσε ότι η νέα πενταετής σύμβαση διαμετακόμισης φυσικού αερίου Ρωσίας - Ουκρανίας αναμένεται να υπογραφεί πριν από την Πρωτοχρονιά, σημειώνοντας ότι η Μόσχα και το Κίεβο έχουν διευθετήσει τις διαφορές τους για το φυσικό αέριο.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ουκρανίας Leviy Bereg, ανέφεραν ότι βάσει της σύμβασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναμένεται να μεταφερθούν 65 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ουκρανία, στη διάρκεια του πρώτου έτους, και τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. 

Tags:
φυσικό αέριο, Ρωσία, Ουκρανία, Gazprom
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK