09:33 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κινητικότητα σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου East Med. Πληροφορίες για υπογραφή συμφωνίας στις αρχές του έτους. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε», τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Δεν επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, στις αρχές του έτους θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med, ανώτατες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι οι χώρες είναι δεσμευμένες για την υλοποίηση του πρότζεκτ, παραπέμποντας παράλληλα στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για τη στήριξη τόσο του East Med όσο και της ηλεκτρικής διασύνδεσης από την Κρήτη μέχρι το Ισραήλ, μέσω Κύπρου.

Παράλληλα, οι πηγές το ΥΠΕΝ σημείωαν ότι υπέρ της προώθησης του πρότζεκτ τάσσεται και η Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του σήμερα στο ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο αγωγός East Med θα προχωρήσει «ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν».

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το διεθνές δίκαιο», διεμήνυσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο EastMed δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Nord Stream 2; - Ενεργειακός αναλυτής απαντά

Tags:
Υπουργείο Περιβάλλοντος, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, EastMed
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK