12:55 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Μονάδα παραγωγής και καλλιέργειας ιατρικής κάνναβης αναμένεται να εγκαταστήσει στο Πολύκαστρο του Κιλκίης η σουηδική εταιρεία «Aureum Life Investments AB».

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παραγωγή ιατρικής κάνναβης στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, κατέληξαν οι ελληνικές αρχές και η σουηδική εταιρεία «Aureum Life Investments AB».

Πιο συγκεκριμένα, η «Aureum Life», μέσω θυγατρικής που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα εγκαταστήσει παραγωγική μονάδα, εκτάσεως 6.000 τ.μ., για την καλλιέργεια και την επεξεργασία ιατρικής κάνναβης.

Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με το ενημερωτικό έγγραφο των ελληνικών διπλωματικών αρχών στη Σουηδία - «η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη επιλογή στα σχέδια της εταιρείας, καθώς η Aureum κατά τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν αριθμό μονάδων καλλιέργειας σ' όλον τον κόσμο, με πρώτη τη μονάδα στο Κιλκίς».

Η «Aureum Life Investments AB» συνιστά την πρώτη σουηδική εταιρεία με κλινική εστίαση στην ιατρική κάνναβη και δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή και πώληση ιατρικής κάνναβης.

Οι χρήσεις της εστιάζουν στην πολλαπλή σκλήρυνση (MS), στην εγκεφαλική παράλυση (CP), στον νευροπαθητικό πόνο, στην επιληψία, στην διαταραχή άγχους και στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ΜΕ).

Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, αρχίζει με σπόρους και μοσχεύματα στις μονάδες καλλιέργειας, οι οποίες στη συνέχεια αναπτύσσονται σε βασικές και δραστικές ουσίες για την έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κόκκαλο» οι Νεοζηλανδοί βουλευτές: Πολιτικός φέρνει σακουλάκι με «χόρτο» στη Βουλή - Βίντεο

Πόσες άδειες για φαρμακευτική κάνναβη έχουν δοθεί στην Ελλάδα

Tags:
αγροτικές εκτάσεις, αγροτικά προϊόντα, καλλιέργεια, εταιρεία, εταιρία, Σουηδία, Κιλκίς, Ιατρική, κάνναβη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK