04:00 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγή στην πολιτική ως προς τους δασμούς εισαγωγών ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (23/12, τοπική ώρα), το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, τονίζοντας πως θα τους μειώσει από τον Ιανουάριο του 2020.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (23/12, τοπική ώρα), ότι θα προχωρήσει είτε στη μείωση είτε στον εκμηδενισμό των δασμών των εισαγωγών για μια σειρά προϊόντων από τον Ιανουάριο του 2020.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Τελωνειακού Δασμολογίου του Κρατικού Συμβουλίου ανακοίνωσε τις αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική του Πεκίνου, απελευθερώνοντας, έτσι, ένα σχέδιο «προσαρμογής» των τιμολογίων εισαγωγής σε ορισμένα από τα εμπορεύματα.

Ο σχετικός κατάλογος περιλαμβάνει περισσότερα από 850 προϊόντα, όπως το κατεψυγμένο χοιρινό και το αβοκάντο, για τα οποία οι δασμοί εισαγωγών θα μειωθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Η Επιτροπή ευελπιστεί με αυτή την κίνηση να ενισχύσει «την οικονομική ανάπτυξη υψηλής ποιότητας».

​Μάλιστα, το υπουργείο ανέφερε ότι θα περικόψει και τους δασμούς εισαγωγών για τα προϊόντα τεχνολογίας, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2020.

Είναι αβέβαιο αν η εν λόγω αλλαγή πολιτικής συνδέεται με την «πρώτη φάση» της διαφαινόμενης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τον Ιανουάριο.

Η συμφωνία, που χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ ως «μια ιστορική και εκτελεστική», προβλέπει από την Κίνα να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

Η ώθηση της Κίνας να αγοράσει περισσότερα γεωργικά προϊόντα από τις ΗΠΑ κατέλαβε το επίκεντρο μιας σειράς εμπορικών συναλλαγών, η οποία έχει συρρικνωθεί για σχεδόν δύο χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ΗΠΑ φέρονται να σχεδιάζουν την αναβολή επιβολής των δασμών στα κινεζικά προϊόντα

Tags:
γεωργικά προϊόντα, εισαγωγές, Δασμοί, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK