10:13 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πίστωση των χρημάτων στους πρώτους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Έχουν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις.

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Η ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έκλεισε την Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, και πλέον «μετράει» αντίστροφα ο χρόνος για την πίστωση των 700 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μέχρι στιγμής (σ.σ. τελευταία ενημέρωση: μεσάνυχτα 26/12/2019) έχουν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις, ενώ έχουν απορριφθεί πάνω από 1 εκατομμύριο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων έως τις 15 Ιανουαρίου, στη συμπληρωματική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινωνικό επίδομα θα χορηγηθεί σε συνολικά 307.000 οικογένειες, καθώς το σχετικό κονδύλιο αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ και έφθασε στα 215 εκατ. ευρώ.

Εκ νέου αίτηση για δύο κατηγορίες

Με βάση την τελευταία απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, στους δικαιούχους έχουν προστεθεί ακόμη δύο κατηγορίες φορολογούμενων, των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί και ως εκ τούτου, καλούνται να προβούν σε νέα.

  • Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.
  • Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.
Tags:
ελληνική οικονομία, Υπουργείο Οικονομίας, αιτήσεις, χρήματα, κοινωνικό μέρισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK