ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

«Ο Nord Stream 2 θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του 2020», τόνισε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ για το πρότζεκτ που ετέθησαν σε εφαρμογή το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Σύμφωνα με τον Νόβακ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το πλοίο της Gazprom «Akademik Cherskiy» για την ολοκλήρωση του αγωγού, αλλά όπως είπε, «θα χρειαστεί κάποιος παραπάνω χρόνος για την περαιτέρω προετοιμασία», καθώς το πλοίο βρίσκεται, στην παρούσα φάση, στην Άπω Ανατολή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την εθνική άμυνα (γνωστό ως NDAA), ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των εργασιών για τα πρότζεκτ του Nord Stream 2 και του TurkStream. 

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ πυροδότησαν σωρεία αντιδράσεων, τόσο από μέρους της Μόσχας, όσο και των Βρυξελλών και του Βερολίνου. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις κυρώσεις των ΗΠΑ, προανήγγειλε απάντηση. 

«Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις, αλλά με τρόπο που δεν θα βλάπτουμε τον εαυτό μας. Αλλά σίγουρα θα απαντήσουμε. Και ασφαλώς, θα τις λάβουμε υπ'όψιν όσον αφορά στην οικοδόμηση των σχέσεών μας», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρεμλίνο για κυρώσεις ΗΠΑ: Η Ρωσία μπορεί να ολοκληρώσει τον Nord Stream 2

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Ρωσία, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK