09:42 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται εντός της ημέρας να τακτοποιήσουν και τις τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις του 2019. Ποιες προθεσμίες εκπνέουν.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έλευση του 2020 και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να τακτοποιήσουν και τις τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις του 2019.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι καλούνται εντός της ημέρας (σ.σ. Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς) να έχουν:

  • Πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ: Πρόκειται για την τέταρτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Η πέμπτη και τελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου
  • Υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για νομικά πρόσωπα: Αφορά νομικές οντότητες με φορολογικό έτος, το οποίο εκπνέει στις 30 Ιουνίου.
  • Καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές: Αφορά τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενος και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • «Χτίσουν» το αφορολόγητο για το 2019: Καλούνται να προβούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές, ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματός τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής έως τις 15 Ιανουαρίου του 2020.

«Το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020»

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, ενώ μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν ενώπιον προστίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατάθεση πινακίδων: Η διαδικασία, τα δικαιολογητικά και οι προθεσμίες

Tags:
ασφαλιστικές εισφορές, ΕΝΦΙΑ, φορολογική δήλωση, φορολογούμενοι, Φορολογία, Φόροι, φόρος, φόροι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK