05:45 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μεγαλύτερη είναι τελικά η μείωση της προκαταβολής η οποία προκύπτει από την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Το νέο μειωμένο υπόλοιπο εμφανίζεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των νομικών προσώπων αυτών στο TAXISnet.

Αναθεωρείται η μείωση προκαταβολής, η οποία θα είναι μεγαλύτερη τελικά σε αντίθεση με την αρχική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.

Αυτό προκύπτει από την διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, με αποτέλεσμα να ωφελούνται περισσότερο περισσότερες, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, από την μείωση της προκαταβολής του φόρου από το 100% στο 95%, που προβλέπεται στον ν. 4646/2019, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σπανεκκαθάριση έγινε σε περισσότερες από 75.000 δηλώσεις. Το τελικό ποσό μείωσης της προκαταβολής ανήλθε σε 175 εκατομμύρια ευρώ, έναντι πρόβλεψης στον προϋπολογισμό για 138 εκατομμύρια ευρώ. 

Για όσα νομικά πρόσωπα είχαν, στις 30/12/2019, υπόλοιπο οφειλής από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, το ποσό αυτό μειώθηκε κατά το ποσό της μείωσης της προκαταβολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μειωμένο υπόλοιπο εμφανίζεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των νομικών προσώπων στο TAXISnet.

Για όσα νομικά πρόσωπα δεν είχαν, στις 30/12/2019, υπόλοιπο οφειλής φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, δημιουργήθηκε ή προσαυξήθηκε κατά περίπτωση το ποσό επιστροφής του φόρου αυτού.

Τα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα θα ενημερωθούν άμεσα, μέσω του TAXISnet, για το πώς θα λάβουν την επιστροφή αυτή, μετά και τον συμψηφισμό της με τυχόν άλλες βεβαιωμένες οφειλές τους.

Tags:
Φορολογικές Δηλώσεις, δηλώσεις, Φορολογία, Ευρώ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK