01:19 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στελέχη της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις πώλησης χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς.

Σειρά ελέγχων σε επιχειρήσεις πώλησης τσίπουρου και τσικουδιάς πραγματοποίησαν στελέχη της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, διαπιστώνοντας μια σειρά παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας.

Η κυριότερη παράβαση αφορούσε την πώληση χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς, κάτι το οποίο απαγορεύεται από την υπουργική απόφαση του 2017.

Οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών πραγματοποιήθηκαν σ’ όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (σ.σ. κάβες).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, το τσίπουρο και η τσικουδιά πρέπει να διατίθενται αποκλειστικά σε εμφιαλωμένη μορφή.

«Η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, της αρμόδιας υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι παραγωγοί αποσταγμάτων έχουν επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική εμφιάλωση του τσίπουρου και της τσικουδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιμένει η Κομισιόν για τσίπουρο και τσικουδιά: Να καταργηθεί ο μειωμένος ΕΦΚ

Τσίπουρο από μέλι: Η μουντοβίνα από την Χαλκιδική και τα μυστικά της

Tags:
έλεγχος, Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κατανάλωση, καταναλωτές, εμπόριο, πώληση, τσίπουρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK