ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας μεταξύ 2017 και 2018 συνέβαλε στην αύξηση του παγκόσμιου χρέους πέρυσι, με το σχετικό ποσοστό να αναμένεται να αυξηθεί τους προσεχείς μήνες.

Το παγκόσμιο χρέος σημείωσε νέο ρεκόρ σχεδόν 253 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση το χρέος σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών με 322% το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Το σύνολο του χρέους σε νοικοκυριά, κυβερνητικούς, χρηματοπιστωτικούς και μη χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αυξήθηκε κατά περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το χρέος του μη χρηματοπιστωτικού τομέα ανήλθε σε 74,4 δισ. δολάρια (αύξηση κατά 4,3%), ενώ το δημόσιο χρέος ανήλθε σε 69,2 δισ. δολάρια (αύξηση 6,1%).

Η έρευνα επεσήμανε στην αύξηση του παγκόσμιου χρέους συνέβαλε η κατάσταση στην Κίνα, όπου η οικονομική επιβράδυνση του 2017-18 είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το χρέος της χώρας πέρυσι.

Προς το παρόν, το χρέος των νοικοκυριών στην Κίνα ανέρχεται στο 55% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, με το συνολικό χρέος της χώρας να προσεγγίζει το 310% του ΑΕΠ, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Tags:
τράπεζες, Κίνα, οικονομία, Χρέος, ρεκόρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK