12:00 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ειδική μνεία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Τι δήλωσε για τις συζητήσεις που αφορούν τη «Φάση 2».

Ως ένα νέο μοντέλο για τις εμπορικές συμφωνίες του 21ου αιώνα περιέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τα deal με την Κίνα, τον Καναδά και το Μεξικό.

«Αυτές οι συμφωνίες αντιπροσωπεύουν ένα νέο μοντέλο εμπορίου για τον 21ο αιώνα, το οποίο είναι δίκαιο, αντισταθμιστικό και δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών» δήλωσε, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Ειδική αναφορά έκανε και στη «Φάση 2» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, διαμηνύοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν «πολύ σύντομα».

«Οι σχέσεις μας με την Κίνα, αυτή τη στιγμή, ίσως είναι καλύτερες από ποτέ» έσπευσε να προσθέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εξήγησε, πάντως, ότι οι περισσότεροι αμερικανικοί δασμοί θα παραμείνει σε ισχύ και κατά τη διάρκεια της «Φάσης 2» των σινο-αμερικανικών διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε, την προηγούμενη εβδομάδα, τη λεγόμενη «Φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα για την επίλυση του «εμπορικού πολέμου» των δύο κρατών.

Η εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ξέσπασε στις αρχές του 2018, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αγαθών από το Πεκίνο.

Ακολούθησε μια πλήρης και απευθείας οικονομική αντιπαράθεση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις δύο αντιμαχόμενες χώρες.

Tags:
εμπορική συμφωνία, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Νταβός, ΗΠΑ, Εμπορικός πόλεμος, εμπόριο, Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK