ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί την Ε.Ε. για αθέμιτες πρακτικές στο εμπόριο και έχει συγκρουστεί για τις κρατικές επιδοτήσεις σε κατασκευαστές και τους φόρους σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις απειλές για επιβολή επώδυνων δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο δεν σημειώσουν πρόοδο.

«Η Ε.Ε. είναι πιο σκληρή από ότι οι άλλοι στη διαπραγμάτευση. Έχουν εκμεταλλευτεί τη χώρα μας για πολλά χρόνια» δήλωσε στο Fox News στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

«Τελικά, θα είναι πολύ εύκολο γιατί αν δεν μπορούμε να κάνουμε συμφωνία, θα πρέπει να επιβάλλουμε δασμούς 25% στα αυτοκίνητά τους» ανέφερε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλλει εισφορές στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ε.Ε. αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν στην επιβολή ψηφιακού φόρου κυρίως προς αμερικανικούς κολοσσούς στον τομέα της τεχνολογίας όπως οι, Google, Apple, Facebook and Amazon.

«Αν οι άνθρωποι θέλουν να επιβάλλουν αυθαίρετα φόρους στις τεχνολογικές μας επιχειρήσεις θα εξετάσουμε την επιβολή φόρων αυθαίρετα σε αυτοκινητοβιομηχανίες» ανέφερε από το Νταβός.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Ε.Ε. ξεπέρασε τα 169 δισ. δολάρια το 2018 και τον Ιούλιο ξεπέρασε τα 100,8 δισ., σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις. Ο Τραμπ κατηγορεί την Ε.Ε. ότι κερδίζει από το αθέμιτο εμπορικό πλεονέκτημα και αναζητά τρόπο να μειώσει το κενό μέσω αναθεώρησης των υφιστάμενων εμπορικών ρυθμίσεων.

Στις αρχές του μήνα, οι ΗΠΑ αναδιατύπωσαν τους εμπορικούς κανόνες με τον Καναδά και το Μεξικό και εισήλθαν στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, μετά από έναν επιβλαβή εμπορικό πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εμπορικός πόλεμος: Οι Βρυξέλλες απειλούν την Ουάσιγκτον με αντίμετρα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ μελετά το ενδεχόμενο νέας έρευνας για να δικαιολογήσει τους δασμούς κατά της ΕΕ

Tags:
Apple, Amazon, Google, φόρος, Δασμοί, αυτοκινητοβιομηχανίες, Ευρωπαϊκή Ένωση, εμπορικό έλλειμμα, Εμπορικός πόλεμος, εμπορικές σχέσεις, εμπόριο, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK