13:17 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από «BB-» με θετική προοπτική σε «ΒΒ» ανακοίνωσε, την Παρασκευή (24/01), ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Σε «BB» αναβάθμισε, την Παρασκευή (24/01), ο οίκος αξιολόγησης Fitch το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, το οποίο μέχρι πρότινος βρισκόταν στη βαθμίδα «ΒΒ-» με θετική προοπτική.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, επισημαίνεται ότι η βιωσιμότητα του χρέους της γενικής κυβέρνησης έχει αρχίσει να βελτιώνεται λόγω ενός σταθερό πολιτικού πλαισίου, της συνεχιζόμενης αύξησης του ΑΕΠ και της καλύτερη δημοσιονομικής επίδοσης σε σχέση με τους στόχους.

Σταϊκούρας: Η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από την πλευρά του, σε δήλωση που εξέδωσε σημειώνει πως η αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα και αντανακλά τη βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση σημείωσε ταχεία πρόοδο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, έχει προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακολουθεί μία συνετή, φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική και βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για την οικονομία και τη χώρα. Όμως, δεν εφησυχάζουμε».

Διαβάστε ακόμα:

Πώς κρίνουν την Ελλάδα οι Οίκοι Αξιολόγησης: Σε τροχιά αναβάθμιση το αξιόχρεο της χώρας

Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Fitch, αξιόχρεο, αναβάθμιση, ελληνική οικονομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK