08:48 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με πτωτική πορεία οι συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου της Κίνας, υπό το φόβο του κορονοϊού, ύστερα από τις εορτές για το νέο Σεληνιακό έτος.

Με πτώση αντέδρασε το χρηματιστήριο της Κίνας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά από μέρες, λόγω των εορτών για τη νέα Σεληνιακή Χρονιά, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με την έξαρση του κορονοϊού.

Ο δείκτης Shenzhen component από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης σημείωσε πτώση κατά 9,03%, ενώ ο δείκτης Shenzhen composite έπεσε κατά 8.8%.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Shanghai composite, άνοιξε στις 2.716 μονάδες, με πτώση κατά 8,6% από το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης.

Η Τράπεζα της Κίνας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη πτωτική πορεία της αγοράς, ανακοίνωσε την Κυριακή πως θα τονώσει την αγορά με 1,2 τρισεκατομμύρια γιούαν, δηλαδή 173 περίπου δισεκατομμύρια, ώστε να εξισορροπήσει τις απώλειες.

Ακυρώσεις πτήσεων, κλειστές επιχειρήσεις και εκατομμύρια καταναλωτών να απέχουν από τις καθημερινές αγορές τους, έχουν διαδώσει φόβους για μια οικονομική κρίση, στις διεθνείς αγορές.

Η Γουόλ Στριτ σημείωσε τον πρώτο μήνα με απώλειες την Παρασκευή, κάτι που είχε να συμβεί από τον Αύγουστο, αφού άρχισαν να διαφαίνονται οι επιδράσεις από την κρίση στην κινέζικη αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΝΤ: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσο έχει επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία από τον κορονοϊό»

Κορονοϊός: Επιβεβαιωμένα κρούσματα και στο Ηνωμένο Βασίλειο - Φεύγουν από την Κίνα οι ξένοι υπήκοοι

 

Tags:
κορονοϊός, αγορές, χρηματιστήριο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK