08:40 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας το 2020 θα κινηθεί στο 5,8% όπως έχει εκτιμήσει η Moody’s, σύμφωνα με την οποία η κινεζική οικονομία θα επηρεαστεί προσωρινά από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Το ξέσπασμα του κορονοϊού είναι πιθανό να επηρεάσει προσωρινά την κινεζική οικονομία, η εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της Κίνας το 2020 παραμένει το ίδιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s.

Σημειώνεται, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ εκτιμάται στο 5,8% για το 2020.

«Αρρώστησαν» οι αγορές

Πάντως το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Κίνας, για πρώτη φορά μετά τον εορτασμό του νέου Σεληνιακού έτους και υπό τον φόβο του κορονοϊού ήταν πτωτικό.

Ο δείκτης Shenzhen component από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης σημείωσε πτώση κατά 9,03%, ενώ ο δείκτης Shenzhen composite έπεσε κατά 8.8%.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Shanghai composite, άνοιξε στις 2.716 μονάδες, με πτώση κατά 8,6% από το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης.

Την Κυριακή, προκειμένου να αναχαιτίσει την εκτιμώμενη πτωτική εκκίνηση, η Τράπεζα της Κίνας είχε ανακοινώσει τόνωση της αγοράς με 1,2 τρισεκατομμύρια γιούαν, δηλαδή 173 περίπου δισεκατομμύρια, ώστε να εξισορροπήσει τις απώλειες.

Στο «κόκκινο» έκλεισε τον πρώτη μήνα του 2020 η Wall Street, με τις επιδράσεις του συναγερμού για τον κορονοϊό να περνούν και στο ταμπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Κίνα – Πάνω από 17.000 τα κρούσματα

Κορονοϊός: «Κάποιες χώρες, ειδικά οι ΗΠΑ αντέδρασαν υπερβολικά»

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ανάπτυξη, κοροναϊός, κορονοϊός, Κίνα, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, Moody's Analytics, Moody's
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK