23:00 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κάλεσε τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα για την προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Έκκληση στους πολίτες να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για την προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι τις 30 Απριλίου απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τη σχετική ρύθμιση και να πάρουν την προστασία, μερικό κούρεμα των δανείων, επιδότηση της δόσης και ό,τι άλλο σχετικό προβλέπεται.

«Κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα, να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση έως τις 30 Απριλίου 2020, να πάρουν την προστασία, δηλαδή το μερικό κούρεμα των δανείων, την επιδότηση της δόσης και όλα όσα προβλέπει η πλατφόρμα», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα εξέλιξη διότι μόνο 273 πολίτες έχουν αποδεχθεί τη συνολική ρύθμιση, ενώ πριν από 4 εβδομάδες μόλις 124 πολίτες είχαν αποδεχθεί τη ρύθμιση.

Είναι μικρό το ποσοστό μπροστά στο σύνολο των αιτήσεων που γίνονται, παρατήρησε ο κ. Σταϊκούρας.

«Φαίνεται ότι αρχίζει η κοινωνία και το τραπεζικό σύστημα να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση» , έσπευσε να προσθέσει.

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 «θα προχωρήσουμε σε ολιστική προσέγγιση ώστε να έχουμε ένα ενιαίο σχέδιο προστασίας».

«Αυτό θα δίνει μία δεύτερη ευκαιρία για πολίτες και επιχειρήσεις, καμία (ευκαιρία) για κακοπληρωτές, και ειδικές πρόνοιες για ευάλωτα νοικοκυριά», παρατήρησε.

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της αύξησης που θα συνδυάζεται με τον ρυθμό της οικονομικής μεγέθυνσης και την παραγωγικότητα της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζημία για την οικονομία η απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας

Tags:
προστασία πρώτης κατοικίας, σπίτι, υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πρώτη κατοικία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK