18:35 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και ζήτησε να αυξηθούν οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μίγμα. Τι του έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις χαρακτήρισε το 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το αποτύπωμα του υπουργείο κατά το πρώτο εξάμηνο είναι πολύ θετικό και βάζει πολύ υψηλά για φέτος τον πήχη των προσδοκιών, ενώ συνεχάρη τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα, έδωσε κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μίγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Υπογράμμισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των ΜμΕ, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός του παρέδωσε ειδικό βιβλίο με το έργο εξαμήνου που έχει γίνει και τους στόχους που έχουν τεθεί, σημειώνοντας ότι το έφτιαξαν με τον κ. Παπαθανάση «ιδίοις εξόδοις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Βαριές κουβέντες» μεταξύ Δεληβοριά και Γεωργιάδη για τον κίνδυνο αλλοίωσης του πληθυσμού

Tags:
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανάπτυξη, επενδύσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK