17:58 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα.

 

Στο τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση αλλά για, διάφορους λόγους, δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Βεσυρόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 17.000 νοικοκυριά δεν έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής λόγους: 

  • δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση, 
  • είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη, 
  • το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και 
  • δεν ήταν έγκυρος ο τραπεζικός αριθμός (IBAN). 
«Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του μερίσματος, έχουν υποβάλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου» ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε και στη διάταξη που παρατείνει κατά τέσσερις μήνες το υφιστάμενο πλαίσιο εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών.

Όπως έκανε γνωστό από 1/5/2020 θα τεθεί σε ισχύ το νέο και ενιαίο πλαίσιο για τη ρύθμιση χρεών και την πτώχευση φυσικών και νομικών προσώπων, που θα περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την προστασία της α' κατοικίας και τα προβλεπόμενα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Tags:
αιτήσεις, οικονομία, κοινωνικό μέρισμα, μέρισμα, χρήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK