01:53 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 15 Ιανουαρίου οι ΗΠΑ και η Κίνα υπέγραψαν την πρώτη φάση ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας στην Ουάσιγκτον σηματοδοτώντας τη στροφή από τον εμπορικό πόλεμο που μαίνονταν για 18 μήνες.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο θα μειώσει στο μισό τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 75 δισ. δολαρίων.

Το υπουργείο ανέφερε ότι αυτή η μείωση θα ισχύσει από τις 14 Φεβρουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω συνεργασία με τις ΗΠΑ προκειμένου να αρθούν όλοι οι δασμοί στο διμερές εμπόριο.

«Από τις 14 Φεβρουαρίου οι δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα που είχαν αυξηθεί κατά 10% την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα μειωθούν στο 5%, ενώ στα προϊόντα που η αύξηση ήταν 5% θα μειωθεί στο 2,5%» αναφέρεται.

Εκφράζεται επίσης η ελπίδα Πεκίνο και Ουάσιγκτον να καταφέρουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από την πρόσφατη συμφωνία, να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της αγοράς, να αναπτύξουν το διμερές εμπόριο και τις οικονομικές σχέσεις καθώς επίσης να συνεισφέρει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Η δήλωσε έρχεται μετά την υπογραφή της Πρώτης Φάσης της συμφωνίας που υπέγραψαν Κίνα και ΗΠΑ για το εμπόριο στις 15 Ιανουαρίου, που θεωρήθηκε μία πολυαναμενόμενη πρώτη κίνηση στην κατεύθυνση να μπει τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων που οδήγησε σε απώλεια αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων και για τις δύο πλευρές και προκάλεσε προβληματισμό για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τραμπ: Μοντέλο συμφωνιών για τον 21ο αιώνα τα εμπορικά deal με Κίνα, Καναδά και Μεξικό

Tags:
Δασμοί, εμπορικές σχέσεις, Εμπορικός πόλεμος, εμπόριο, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK