ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυπριακή κυβέρνηση προχωράει τις διαδικασίες για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες της Κύπρου για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Την Τετάρτη, μάλιστα, έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη της κυπριακής κυβέρνησης, υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη καιμε τη συμμετοχή των υπουργών Γεωργίας, Εξωτερικών, Εμπορίου και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος.

«Μέσα από ένα εποικοδομητικό κλίμα και μια προσπάθεια να βρεθούν συναινετικές λύσεις καταλήξαμε στην πορεία που θα ακολουθηθεί και τα βήματα που θα γίνουν για το θέμα, και συγκεκριμένα ως προς το θέμα της κατοχύρωσης παραμένουμε προσηλωμένοι στην έγκριση του φακέλου που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Την επόμενη περίοδο, όπως έσπευσε να προσθέσει, θα επιδιωχθεί συνάντησή με τον Επίτροπο Γεωργίας και Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε., προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πτυχές του φακέλου.

Στόχος είναι άλλωστε, το «πώς θα μπορούσε να προχωρήσουμε για να καταλήξει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν».

Διευκρίνισε πάντως, ότι «η κατάληξη του θέματος της κατοχύρωσης δεν εξαρτάται από την κυπριακή πλευρά, αλλά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί για να φτάσουμε σε μια διευθέτηση».

«Θα επιδιωχθεί να έχουμε συνάντηση με τους δύο Επιτρόπους για να μπουν όλα στο τραπέζι και να ξεκαθαρίσουν όλες οι πτυχές που είναι σε εκκρεμότητα σήμερα και με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε ότι σύντομα θα φτάσουμε σε κατάληξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To σκληρό Brexit δεν πλήττει το κυπριακό χαλούμι

Tags:
ΠΟΠ, Ευρωπαϊκή Ένωση, αγροτικές εκτάσεις, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αγροτικά προϊόντα, Κυβέρνηση, Νίκος Αναστασιάδης, Κύπρος, χαλούμι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK