16:47 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η αξιολόγηση των αιτήσεων σχετικά με τις μονάδες καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Όλο και πιο εντατικά αξιολογούνται οι αιτήσεις για έγκριση εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σύνολο 129 φακέλων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ήδη των 125 φακέλων

«Οι σχετικές επενδύσεις αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές δορυφορικές δραστηριότητες άλλων τομέων της περιοχής. Επιπλέον, με τις επενδύσεις αυτές σε έναν τομέα αιχμής, όπως είναι η φαρμακοβιομηχανία, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου», αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Να σημειωθεί επίσης, πως στο πλαίσιο του υψηλού ενδιαφέροντος που υπάρχει για επενδύσεις στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, χορηγήθηκαν, στο τέλος του 2019 τέσσερις νέες άδειες.

Tags:
αιτήσεις, φαρμακευτική, φαρμακείο, κάνναβη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK