16:43 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η τάση που δημιουργήθηκε από τη χθεσινή πτώση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου κάτω από το 1% φαίνεται πως διατηρείται και σήμερα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, που έπεσε χθες κάτω από το 1%, διατηρήθηκε κάτω από το επίπεδο αυτό και μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, σε όλη την Ευρωζώνη, οι αποδόσεις των 10ετών κατέγραψαν πτώση 1 έως 3 μονάδων βάσης σήμερα. 

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούν αφού οι επενδυτές επέστρεψαν στις αγορές ομολόγων που εκτιμούσαν ως ασφαλή καταφύγια μετά την ανακοίνωση αύξησης - ρεκόρ του αριθμού των θανάτων στην επαρχία Χουμπέι. 

Παράλληλα, στα διεθνή χρηματιστήρια, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου μειώθηκαν 5 μονάδες βάσης στο 1,58% και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015.

Η ανησυχία ότι η εξάπλωση του κοροναϊού θα πλήξει την οικονομία της Ευρωζώνης επηρέασε τις πληθωριστικές προσδοκίες και προκάλεσε φημολογία ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να χαλαρώσει ξανά τη νομισματική πολιτική της φέτος.

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Φεβρουάριο, πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, εν μέσω φόβων ότι η Κίνα δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την έξαρση του κοροναϊού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα και την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Tags:
Χρηματιστήριο Αθηνών, χρηματιστήριο, χρηματιστήρια, αγορές, Ομόλογα, ομόλογο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK