02:58 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει αρνητικά επιτόκια στις αγορές ομολόγων προχώρησαν αναλυτές του Bloomberg, με αφορμή το νέο ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές ομόλογο.

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει αρνητικά επιτόκια, προχωρούν αναλυτές του Bloomberg μετά το σημερινό ρεκόρ που κατέγραψε το ελληνικό 10ετές ομόλογο που έπεσε κάτω από 1%.

Ευρωπαίοι αναλυτές παρατηρούσαν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει και αναφορικά με τα ομόλογα τονίζουν ότι «ακόμα και αν έπεφταν στο 0%, η εξάπλωση της απόδοσης θα ήταν από τα ιστορικά χαμηλά».

Αναλυτές του Bloomberg ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η χθεσινή επέκταση των ελληνο-γερμανικών ομολόγων δείχνει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά. Το χθεσινό ρεκόρ των ιταλικών ομολόγων  που επανήλθαν  στα επίπεδα της  άνοιξης του 2018, κατέρριψαν τα ελληνικά ομόλογα με ένα ακόμα πιο ιστορικό ρεκόρ» ενώ προσθέτουν πως «η ύπαρξη του ευρώ δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί».

Από την πλευρά της, η Lew Echos υποστήριξε:

«Το φράγμα του 1% έσπασε το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί... Η Ελλάδα, της οποίας το χρέος εξακολουθεί να είναι στην κατηγορία των «σκουπιδιών», στη φρασεολογία των χρηματιστών, μόλις είδε το 10ετές ομόλογό της να κινείται κάτω από το συμβολικό του 1%. Σημειώνεται ότι η εν λόγω χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού το 2012, αποκομμένη επί οκτώ χρόνια από τις διεθνείς αγορές. Η πορεία των ελληνικών ομολόγων ακολουθεί πλέον την τάση στην αγορά της ευρωζώνης. Ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα εξηγείται από το ευρύτερο περιβάλλον χαμηλού επιτοκίου».

Στο 0,925% το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Σήμερα, Πέμπτη, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έπεσε στο 0,925%, που είναι νέο ιστορικό χαμηλό. Την Τετάρτη, η απόδοση του ίδιου ομολόγου έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 1%.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ιταλία καθοδήγησε το ράλι στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης και οι αποδόσεις των δεκαετών τίτλων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα τεσσάρων μηνών.

Το ιταλικό δεκαετές ομόλογο μειώθηκε έξι μονάδες βάσης κοντά στο 0,86%, μειώνοντας τη διαφορά από αυτή του ασφαλέστερου γερμανικού 10ετούς ομολόγου σε περίπου 125 μονάδες βάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάτω από 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου και σήμερα

Νέο ιστορικό ρεκόρ για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Tags:
Bloomberg, Επιτόκια, Ομόλογα, ομόλογο, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK