00:36 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση για τα κόκκινα δάνεια είχε ο Χρήστος Σταϊκούρας με εκπροσώπους εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (funds).

Το θέμα με τα κόκκινα δάνεια τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (funds) με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Οι εκπρόσωποι των funds εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις σε ανθρώπους με κόκκινα δάνεια ώστε να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος βαθμός εξυγίανσης.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, αυτό που ζητήθηκε ήταν οι πολίτες να αισθανθούν ότι βρίσκονται κοντά κι όχι απέναντι στους διαχειριστές των κόκκινων δανείων, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επικαλείται το capital.gr. Η πλευρά Σταϊκούρα ζήτησε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που ο πολίτης θα θεωρεί ότι βρίσκεται πιο κοντά του.

«Οι πολίτες να καταλάβουν ότι οι servicers δεν είναι τα σκιάχτρα. Αλλά και ο πολίτης να  ξέρει ποιος είναι αυτός με τον οποίο συνομιλεί, όχι μόνο μια επιστολή που έχει πάρει στα χέρια του. Οι εταιρείες διαχείρισης να έχουν ανοικτές τις πόρτες και τα παράθυρα για να ξέρει ο κόσμος πού μιλάει», ανέφερε ο αξιωματούχος στον ίδιο ιστότοπο.

Αναφορικά με τα «κουρέματα» δανείων, ο αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί τις ρυθμίσεις καθώς στοιχεία που διαθέτει δείχνουν ότι τα funds μπορούν να κάνουν γενναίες ρυθμίσεις. Όπως ανέφερε, το ζητούμενο είναι να γνωρίζει το υπουργείο πώς θα ρυθμιστούν τα δάνεια που έχουν αγοραστεί σε χαμηλές τιμές.

Τι ανέφεραν τα funds για τα κόκκινα δάνεια

Όσον αφορά τις εταιρείες διαχείρισης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι οι πλειστηριασμοί θα είναι η έσχατη λύση καθώς στόχος δεν είναι να κλείσουν επιχειρήσεις και ο κόσμος να χάσει τα σπίτια του. Αντίθετα, στόχος είναι τα κόκκινα δάνεια να «θεραπευτούν» μέσω βιώσιμων, μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων και να αρχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης, διαθέτουν τεχνογνωσία και ευελιξία ώστε να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις στους δανειολήπτες. Παράλληλα, διαμήνυσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις βέλτιστες πρακτικές και την επικοινωνία με τους δανειολήπτες.

Αναφορικά με την αγορά των κόκκινων δανείων, οι εκπρόσωποι των funds είπαν ότι το ποσοστό του 30% που προβάλλεται, είναι μεσοσταθμικό και όχι προσωποποιημένο. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να ισχύσουν ενιαία για τους δανειολήπτες ανάλογες εκπτώσεις και καλύτερες προσφορές. Το «κούρεμα» του κάθε δανείου θα διαμορφώνεται λοιπόν ανάλογα με την περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κριτική Σταϊκούρα κατά τραπεζών για μη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων δανειοληπτών

Σταϊκούρας: Νέα συστημική παρέμβαση για μείωση των κόκκινων δανείων

Tags:
funds, Χρήστος Σταϊκούρας, επιχειρηματικά δάνεια, δάνεια, κόκκινα δάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK