ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και οι κοινές πρωτοβουλίες στον τομέα της κρουαζιέρας εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου συζήτησαν η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού με την κυπριακή πλευρά υπό τον υφυπουργό Ναυτιλίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η προοπτική αυτή θα αποφέρει οικονομικά οφέλη και στις δύο χώρες, ενώ τέθηκε και το ζήτημα ανάπτυξης της κρουαζιέρας. Συζητήθηκε η σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο, η οποία θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα και θα αναπτυχθεί νέα αμφίδρομη σχέση, ειδικά αν στην πορεία προστεθούν και ενδιάμεση σταθμοί στα νησιά του Ελλάδας.

Όπως συμφωνήθηκε Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν στη διασύνδεση λιμένων που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο ενδοκοινοτικό πλαίσιο φορολόγησης για την κρουαζιέρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης, ενώ από κυπριακής πλευράς η υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου, Πηλείδου Νατάσα, ο γενικός διευθυντής του Υφυπουργείου, Κώστα Ιακώβου και ο επιθεωρητή Πλοίων του Α' Ναυτιλιακού Γραφείου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Άδωνις Παυλίδης.

Tags:
ακτοπλοϊκή σύνδεση, Κύπρος, υπουργείο Τουρισμού, Τουρισμός, τουρισμός, κρουαζιέρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK