07:58 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παροχή επιπλέον κινήτρων προς τους φορολογούμενους για την αύξηση των συναλλαγών μέσω καρτών.

Την ενίσχυση των κινήτρων προς τους φορολογούμενους ώστε χρησιμοποιούν περισσότερο τις κάρτες τους για τις συναλλαγές τους με κάρτες, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με το υπουργείο Οικονομικών, να ξεκινά μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την προβολή του οφέλους που έχουν οι πολίτες και το κράτος απο τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής στις συναλλαγές τους. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα κίνητρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς και δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ ακόμη, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και εξωδικαστικός μηχανισμός για την επίλυση των φορολογικών διαφορών, ώστε να υπάρξει ταχύτερη επίλυση των φορολογικών υποθέσεων που σήμερα, ξεπερνούν τις 10.000. 

Το νέο σύστημα προδικαστικής επίλυσης των διαφορών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ειδικές επιτροπές θα εξετάζουν τις υποθέσεις και θα παρέχουν κίνητρο προς τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους πολίτες να κλείσουν την υπόθεσή τους, χωρίς να περιμένουν τις χρονοβόρες διαδικασίες των Δικαστηρίων.

Σημειώνεται επίσης, πως στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία εκτελεσης των στόχων του φετινού προϋπολογισμού και για τη δημιουργία επαρκούς δημοσιονομικού χώρου που θα στηρίξει τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

 

Tags:
φόροι, φορολογούμενοι, φορολογικό, εφορία, πιστωτική κάρτα, κάρτα, POS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK