20:26 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών για το μετα-μνημονιακό καθεστώς.

Την εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών για το μετα-μνημονιακό καθεστώς.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η παράταση αυτή αποτελεί το σύνηθες και αναμενόμενο διαδικαστικό στάδιο, το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή να συνεχίσει να «στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας να ολοκληρώσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας».

​Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα δημοσιευτεί στο πλαίσιο της χειμερινής δέσμης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, εντός του τρέχοντος μηνός.

Η απόφαση για την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας ελήφθη τον Αύγουστο του 2018, λίγο πριν την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Η πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η τέταρτη και τελευταία – μέχρι στιγμής – έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2019.

Tags:
ελληνική οικονομία, Οικονομική κρίση, οικονομία, έξοδος από το μνημόνιο, μνημόνιο, μνημόνια, δανειστές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK