19:38 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Για κίνδυνο στην παγκόσμια οικονομική προοπτική και στη λειτουργία των αγορών έκανε λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομική προοπτική, αλλά και για τη λειτουργία των αγορών λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναφέρει το εξής:

«Η επιδημία του κορονοϊού είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη κατάσταση, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών».

Η ίδια προσθέτει:

«Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία, τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα κατάλληλα και στοχοθετημένα μέτρα, όπως είναι αναγκαίο και ανάλογα με τους υποκείμενους κινδύνους».

Ο κορονοϊός COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, στην Κίνα και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 58 χώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Τα χρηματιστήρια, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, «βυθίστηκαν» με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνη του δείκτη Dow Jones, ο οποίος έφτασε να σημειώσει απώλειες τουλάχιστον χιλίων μονάδων σε μια συνεδρίαση.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κριστίν Λαγκάρντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK