20:39 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων γνωστοποίησε πως διαθέσει η Παγκόσμια Τράπεζα σε δεκάδες χώρες ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη (03/03, τοπική ώρα) ότι θα διαθέσει το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να βοηθήσει δεκάδες χώρες στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού υποστηρίζεται το εξής:

«Καθώς ο COVID-19 έχει φθάσει σε περισσότερες από 60 χώρες, ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας διαθέτει ένα αρχικό πακέτο μέχρι 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως άμεση στήριξη για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας επιδημίας στην υγεία και στην οικονομία».

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει έως και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Διεθνή Ένωση Ανάπτυξης και 6 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Διεθνής Εταιρεία Χρηματοδότησης. 

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μαλπάς, δήλωσε από την πλευρά του:

«Προσπαθούμε να παρέχουμε μια γρήγορη και ευέλικτη απάντηση βασισμένη στις ανάγκες των αναπτυσσόμενων χωρών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, συμβουλές πολιτικής και τεχνική βοήθεια, αξιοποιώντας τα υφιστάμενα μέσα και την εμπειρογνωμοσύνη του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας για να βοηθήσουμε τις χώρες να ανταποκριθούν στην κρίση».

Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως και πάνω από 3.100 έχουν πεθάνει.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Παγκόσμια Τράπεζα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK