ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει αναταράξεις σε αρκετές οικονομίες, με τις κυριότερες επιπτώσεις να εντοπίζονται στον τουρισμό και τις μεταφορές.

Οι επιπτώσεις που έχει ο νέος κορονοϊός στην οικονομία θα τεθούν επί τάπητος σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη.

Στόχος της συνεδρίασης είναι να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και να σχεδιαστούν δράσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ κάλεσε το Eurogroup να θέσει στο τραπέζι να χρησιμοποιηθούν δημοσιονομικά μέσα για επανέναρξη της οικονομίας.

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει αναταράξεις σε αρκετές οικονομίες, με τις κυριότερες επιπτώσεις να εντοπίζονται στον τουρισμό και τις μεταφορές.

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με φόντο την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, καθώς και στην εισαγωγή πρώτων υλών από την Κίνα για την εγχώρια βιομηχανία.

Προειδοποίηση Λαγκάρντ

Η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομική προοπτική, αλλά και για τη λειτουργία των αγορών λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κ. Λαγκάρντ έκανε λόγο για κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών».

12 δισ. Δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα

Στο μεταξύ η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να βοηθήσει δεκάδες χώρες στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως και πάνω από 3.100 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
οικονομία, Eurogroup, κοροναϊός, κορονοϊός, Μπρούνο Λε Μερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK